Литературен форум  

Брой 3 (444), 23.01. - 30.01.2001 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

 

Случки

***

 

Тези дни беше реализирана и постановката, която разбуни артистичните духове през лятото. След десетгодишно отсъствие от българската сцена Младен Киселов представи в Театър 199 дългоочакваната “Есенна соната”. Илка Зафирова, Жорета Николова, Атанас Атанасов и Йоана Буковска са актьорите, на които Младен Киселов се довери за реализацията на произведението на Ингмар Бергман.

 

***

 

В Народния театър очакват в началото на февруари да пристигне режисьорът Роберт Стуруа. Известният грузинец по всяка вероятност ще представи в съсвем различна светлина класическото произведение “Дванайсeта нощ” на Шекспир. Събитието предстои.

 

***

 

На 26 и 27 май 2001г. в Лос Анжелос ще се честват “Дни на българската култура”. Празниците са част от програмата на Фестивала на книгата, организиран от в.”Лос Анжелос Таймс”. Дните на българската култура се провеждат по инициатива на писателя Владимир Черноземски.

 

***

 

Писателят Иван Славов беше отличен с почетен знак “Стоян Михайловски”, а името му ще бъде вписано в почетната книга на гр. Елена. Отличието се дава за постижения в областта на литературата.

Българската литература

© 2001 Литературен форум