Литературен форум  

Брой 14 (455), 10.04. - 16.04.2001 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

 

Ново литературно списание в Германия

 

Още в края на миналата година се появи първата книжка на най-новото литературно издание в Германия – "Литератури". Негова главна редактора е Зигрид Льофлер, доскоро завеждаща културния отдел на ежедневника "Цайт" и дългогодишна участничка в телевизионното предаване "Литературен квартет".

За Зигрид Льофлер издаването на ново литературно списание без съмнение е рисковано начинание. Обемът на списанието е 150 страници. Единичната цена на книжка е 12 марки и списанието излиза веднъж в месеца.

Цялата редакция на "Литератури" се състои от трима човека. Те вярват, че критическите статии, актуалната публицистика, художествените разкази и другите публикации ще позволят на списанието да се справи със сериозната конкуренция на културните отдели в ежедневниците.

Списанието стартира при тираж от 80 000 екземпляра.

Това, което досега се е наложило като правило в новото литературно издание, е, че авторите предлагат за публикуване нови текстове специално написани за "Литератури". Не съществуват жанрови ограничения. Освен това редакцията си е поставила за цел да запознава своите читатели с огромния книжен поток, с различни културни вести от цяла Германия и от света.

И го постига.

Българската литература

© 2001 Литературен форум