Литературен форум  

Брой 31 (472), 2.10. - 8.10.2001 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

  КултУра!

Елка Борисова

"Исус Христос суперзвезда" на българска сцена

 

Музикалният театър ще представи мюзикъла на Андрю Лойд Уебър "Исус Христос суперзвезда". Постановката ще се играе на на български и английски в Музикалния театър, като спектаклите за традиционната публика и за тийнейджърите ще се редуват. Режисьор на спектакъла ще бъде проф. Светозар Донев. Премиерата е едва през февруари 2002 г., но от Музикалния театър предполагат, че интересът ще бъде голям.

Драматургът Юрий Дачев и композиторът Георги Костов пишат за театъра български мюзикъл - "Казанова". Именно с "Казанова" ще бъде открит сезон 2002/2003 г. Новите оперетни премиери този сезон са "Една нощ във Венеция" от Йохан Щраус - на 17 ноември, и "Граф фон Люксембург" от Лехар - на 5 юни.

За Коледните и Новогодишните празници ще бъде подготвен концертът "Магията на оперетата 2002" - с откъси от любими оперети. Водещи са Людмила Чешмеджиева и Арон Аронов. "Дядо Коледа в Музикалния театър" ще обедини най-доброто от детските спектакли на трупата. Сантименталният мюзикъл "Ще те накарам да се влюбиш" от Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян е първото ново заглавие за сезона. Спектакълът е копродукция на експерименталното студио на поета и Музикалния театър. Премиерата ще излезе на 6 октомври, докато трупата е на турне в Германия, Австрия, Швейцария и Холандия с "Една нощ във Венеция" - от 25 септември до края на октомври. Предстоят още два гастрола по същия маршрут през април и май - с "Веселата вдовица" и концерта "Лехар-гала" през април и май. В началото на този сезон трупата ще гостува с "Веселата вдовица" в Солун - на 4 и 5 октомври. Музикалният театър дори има покана за ново турне в Япония.

Българската литература

© 2001 Литературен форум