Литературен форум  

Брой 5 (489), 5.02.2002 - 11.02.2002 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

Болежка на редактора

Кражби и лъжи в "Литературен форум"

Оценявам жеста на вестник "Литературен форум да помести в брой 2 от 15.1-21.1.2002 бележка за излизането на новия брой 4 на списание Р.S.

Смущаващ обаче е краят на бележката: "Редакцията на "Литературен форум" благодари на издателите на Р.S. за предоставения текст на Маргьорит Дюрас и за интервюто с Юлия Кръстева"

Държа да отбележа, че това не е вярно, защото никой не е искал разрешението ми за подобна публикация.

Мога да разбера изкушението за препечатването на тези текстове, защото наистина са прекрасни, но все пак те вече са факт в списание Р.S.

Уважаеми г-н Марин Георгиев, като главен редактор на вестник, имащ за цел да се грижи за духовността на нацията, никак не Ви подхожда да лъжете и да крадете.

С уважение:

Виргиния Захариева

Главен редактор на Р.S.

 

Уважаема г-жо Захариева,

Позволявам си да отговоря аз, макар писмото Ви да е адресирано до г-н Марин Георгиев, тъй като лично поисках Вашето разрешение за препечатка на текстове от брой 4 на списание "P.S". Този разговор се състоя в редакцията на в. "Литературен форум", когато донесохте последната книжка на ръководеното от Вас издание (и която рекламирахме безплатно в следващия си брой). След като получих утвърдителен отговор, без изрични условия, не счетох за необходимо да поискам от Вас писмено или допълнително разрешение за препечатка на избраните от нашата редакция текстове. На същия принцип работим с много други редакции и никога не е имало проблем. Моля да ме извините, ако не съм разбрала правилно отговора Ви, както и ако не съм представила желанието си за сътрудничество между двете редакции по достатъчно ясен начин. Уверявам Ви, че ако "Литературен форум" е имал желание да "лъже и краде", то не би се позовал на "P.S." и не би благодарил на издателите му. И ако Вие сте останала с впечатлението за некоректност от наша страна, смятам, че то се дължи просто на едно недоразумение, което се надявам да изгладим в бъдеще.

С уважение:

Милена Димова, редактор

в. "Литературен форум"

Българската литература

© 2001 Литературен форум