Литературен форум  

Брой 5 (489), 5.02.2002 - 11.02.2002 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

Форум

 

 

Евала на главния редактор на вестника! Трябва да си наясно с безсмисленото упорство на постнравозащитници като Маргарит Жеков, че да сложиш вопъла им там, дето му е мястото - в карето "ШЕПОТИ". Жалко, че още няма рубрика "ПРЕДСМЪРТЕН СТОН".

Аз ИСКАМ да разбера какво иска да си докара Жеков като заклеймява алкохола и "наркотиците", заравяйки в земята редом до търговията с плът и поръчковото животоотнемане (да припомня само колко много от българската литературна мисъл е почерпила от битовата консумация на алкохол). Няма да Ви питам, Жеков, колко често се отбивате в тези дискодупки (чалгоями), за да консумирате ниско котирана на пазара женска плът или колко често Ви се е случвало да наблюдавате животоотнемане срещу заплащане именно там. Нима говорейки за тази реалност, очаквате да забравя огорчението, което изпитах от убийството на Андрей Луканов? Нима очаквате да забравя наркотика, открит в дома на прокурор (ако си спомням добре длъжността му)? Нима очаквате да повярвам в брилянтночистите отношения между политиците? Нима очаквате, че бих предпочел да се любувам на политическия "дискурс", потопен в есенната шума на Вивалди, вместо да си открадна вечерта, лишена от "Панорама", "Екип 4" или други, неясно съществуващи или не, еднотипи, вместо, изпушвайки един Joint, да изживея реалността, от която се нуждая?

Мисля си, Жеков, че вашето съществуване е лишено от онова стремление, което е заложено във всеки новороден Хомо Сапиенс, стремеж към личен избор на реалността. Хич не се залъгвайте, Жеков, че реалността, в която битувате, си е лично ваша. Напротив. Единственият напън, единствената ми надежда за вас, се таи в това, че имате разума да не изтъквате подкрепата на себеподобните си. Или се лъжа? Дали не сте Вие човекът зад бара, който почти всяка вечер ми сипва чаша подгряващ алкохол? Или?

 

Любомир Стоилов Тодоров

Българската литература

© 2001 Литературен форум