Литературен форум  

Брой 17 (501), 30.04.2002 - 6.05.2002 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

ФОРУМ

Борис Бухчев

Слава Богу, че ви има!

 

Не е прекалено патетично това заглавие. Нетърпеливо очаквам сряда, за да си взема от книжарница "Хеликон" в Бургас вестник "Литературен форум". Малко бройки се разпространяват в Бургас, но това е друга тема. Не е за подценяване. Безпокоя се, че при толкова учители по литература и толкова пишещи в нашия град, не всеки от тях желае да си купи веднъж в седмицата едно хубаво литературно издание, каквото е "Литературен форум".

Не искам да чета "Литературен форум" в читалнята на библиотеката, искам да си го имам и запазвам много от текстовете. Много е хубаво приложението за матурата по литература. Харесвам всички рубрики и приемам вестника като съсредоточие-форум на литературния живот, където са представени редом български и световни автори.

Бъдете живи и здрави, редактори на "Литературен форум"!

Искам да споделя с вас една своя идея. Предлагам да се направи гипсова отливка от ръката на всеки български писател и да се запази в литературния музей.

Ще се радвам, ако вестник "Литературен форум" първи предложи това и настоява да не се губи време, независимо кой къде членува.

 

от e-mail-а

Здравейте!

Искам да ви поздравя за прекрасната ви нова рубрика за матурата. Това е нещо наистина полезно! Също и за кандидат-студенти!

От доста време се бях отказала да чета вашия вестник - прекалено много политика има в него, още от времето на кризата в радиото. Не че сега няма. Но има и нещо наистина полезно, нещо заради което си струва да го препоръчам на всичките си познати.

Добре, че видях анотацията в Словото за рубриката ви и, така да се каже, ви преоткрих...

Потърсих вестника и по сергиите, но на повечето изобщо не знаеха за такъв вестник, а някъде пък казаха, че свършил.

Да ви е жив и здрав Мартин Митов и дано поне в мрежата успяваме да се докоснем до вашите статии!

Надявам се най-сетне да сте разбрали, че българите вече не се интересуват от политика - писна ни. Имаме нужда и от култура - най-вече от култура!

 

Поздрави

Вяра

Българската литература

© 2002 Литературен форум