Литературен форум  

Брой 20 (504), 21.05.2002 - 27.05.2002 г.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

КОНТАКТИ

АРХИВ

 

ОХ!

Вестникар ли?

 

Един айсберг, десет пъти по-голям от Манхатън, се е отцепил от Антарктида и заплавал в море Рос. Това съобщава вестник "24 часа" и мисля, че е добра новина. Всеки може да си направи проста сметка, че с темповете, с които се отцепват айсберги, съвсем скоро истината за Северния полюс ще лъсне. Както е тръгнало, също тъй скоро ще лъсне истината и за българските медии. А точно след девет месеца ще се разбере дали Даниела Терзийска е бременна, или не. Без тестове. Не спирам да се питам, какво мислят, че правят вестникарите с тази жена! От един ясен и скалъпен случай всички се опитват да вадят... Какво?

Още през Втората световна война д-р Менгеле прави своите изследвания върху контрол на съзнанието на хора с психични отклонения. Само с едно огледало и подходящи медикаменти е можело да бъде внушено на всеки болен (или разболян) каквото му се прииска на внушаващия. Опитите с човешки същества, колкото и да са отвратителни, все пак са натрупан научен опит. Днес тези постижения се използват от всички разузнавателни служби и още повече в трилърите и екшъните.

Изчела съм всички диагнози, които поставиха на Даниела Терзийска. Тази жена плаща заради нечия гузна съвест. Ако вестниците спрат да се занимават с нея, може би ще помогнат да се намалят страданията й.

Спомнете си Сергей Антонов. Спомнете си в какъв вид се върна от Италия и колко години му бяха нужни, за да се възстанови. Не напълно.

Господа вестникари, бъркайте до лакти в мръсотията на политиката и политиканите. Оставете хората! Българската нация не се състои от тъпанари. Всички мислят много по-здравословно от вас. Информирайте ни, когато се оголи Северният полюс.

 

Българската литература

© 2002 Литературен форум